Podróżnicza anegdota, kulinarne przepisy i wakacyjna przygoda...

Podróżnicza anegdota, kulinarne przepisy i wakacyjna przygoda… Rejs luksusowym jachtem po Lazurowym Wybrzeżu i Włoskiej Riwierze brzmi jak marzenie, dla Davida Shallecka był wielkim wyzwaniem i próbą kulinarnego talentu. Poczujcie zapach morskiej bryzy, żar śródziemnomorskiego słońca, niezapomniany smak włoskich potraw, posłuchajcie, o czym plotkują rybacy i sprzedawcy na nadmorskich targach…

2.jpg
David Shalleck, Erol Munuz
Śródziemnomorskie lato. Sezon na Lazurowym Wybrzeżu i Costa Bella
premiera: 19 kwietnia

Recenzenci i szefowie kuchni o książce:

Fascynująca, o szybkim tempie i świetnie napisana... W śródziemnomorskich portach David niestrudzenie poszukiwał najlepszych regionalnych produktów i składników. Bez reszty - on, kucharz z Ameryki - zadurzył się i zanurzył w śródziemnomorskiej - francuskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. I tak narodził się wielki kulinarny talent. Brawo! Jacques Pépin, słynny szef kuchni, autor wielu książek i programów kulinarnych, wieloletni współpracownik Julii Child

Jest to prawdziwa podróż naszych marzeń - w towarzystwie kucharza, który uwija się pomiędzy stoiskami nadmorskich targów, by przygotować ucztę godną bogów. Czytelnika uwodzą zarówno smakowite posiłki, jak i porty, do których jacht zawija. Dla bohatera i autora książki rejs luksusowym jachtem jest także doświadczeniem edukacyjnym - ciężko zdobyte uznanie w oczach pracodawców i śmiałe wyzwania, jakie przed nim stawiają, zmieniają go w osobę, która dobrze wie, kim chce być i czego oczekuje od życia. Frances Mayes

Absolutnie zajmująca... Porwała mnie w cudowny śródziemnomorski świat… David bynajmniej nie wybrał typowej drogi, by zostać szefem kuchni. W tej książce dzieli się z nami swoimi przemyśleniami i emocjami. Jest tu podniecenie i szczęście, przygnębienie i namiętność, a także chwile natchnienia - który z kucharzy ich nie zna? Ten pamiętnik pochłonął mnie bez reszty. Thomas Keller, szef kuchni, autor książek kulinarnych, restaurator

Nie można się od niej oderwać... David Lebovitz, szef kuchni, pisarz

Bez reszty pochłaniająca. Zakochacie się w tych malowniczych miejscach, fascynujących ludziach i magii kuchni Starego Świata. "Bon Appétit magazine"

Znajdziemy tu przygodę, przydatne kucharskie wskazówki, podróżniczą anegdotę i żywy głos opowiadający o świecie z nader smacznej perspektywy... Lektura tej książki to prawdziwa przyjemność. Mario Batali, szef kuchni

Literatura podróżniczo-kulinarna w najlepszym wydaniu. "San Francisco Examiner"
"
Dowcipna, szczera... Zwieńczeniem szalonego rejsu są przepisy oparte wyłącznie na świeżych, lokalnych składnikach. Witajcie na pokładzie! TuttieFoodie blog

Smakowite przepisy i znakomite kucharskie rady to lukier na tym przepysznym ciasteczku. Ralph Lauren on-line magazine

Strona autora:
www.mediterraneansummer.com

Komentarze
Polityka Prywatności