Zapraszamy do degustacji smakowitej opowieści o miłości, jedzeniu i miłości do jedzenia
Ten, kto nie ma dobrego podejścia do kobiet, nie zostanie nigdy wielkim szefem kuchni. Białe trufle to zmysłowa opowieść o najznakomitszym kucharzu Francji, który gotował dla Ritza i w londyńskim Savoyu, przyjmował na swych kolacjach koronowane głowy i całą artystyczną śmietankę Paryża. To historia wielkich miłości i namiętności skąpanych w smakach i zapachach, której lekturę można porównać do delektowania się wykwintnym jedzeniem.
Polecają:
Beata Tyszkiewicz:
Nie ma bardziej smakowitej lektury!
Ta książka pozwoliła mi przeżyć chwile wiary w uczucia i pasje.
Michel Moran, francuski szef kuchni i restaurator, juror programu MasterChef:
Wyśmienita opowieść o miłości, jedzeniu i miłości do jedzenia.
A. Escoffier - mój mentor kulinarny.
Robert Sowa:
Białe trufle to wielka uczta, nie tylko smakowita opowieść o miłości, francuskiej kuchni i miłości do jedzenia. To przede wszystkim zmysłowa historia o jednym z najlepszych szefów kuchni we Francji - Auguście Escoffierze. Wykwintna lektura, polecam!
Warto wiedzieć:
· W sprzedaży dostępna będzie wersja limitowana z zakładką pachnącą cynamonem.
· Książka ukazuje się w roku, w którym przypada 110. rocznica wydania przez Auguste'a Escoffiera książki Le guide culinaire - biblii współczesnej kuchni francuskiej.
· A. Escoffier tworzył potrawy, którym nadawał imiona swoich muz i kochanek, np. deser Melba - na cześć australijskiej śpiewaczki Nellie Melby.
· Białe trufle to afrodyzjak.
O książce warto mówić bo:
· Doskonale wpisuje się w nowy trend fascynacji kuchnią, telewizyjnymi programami kulinarnymi i szeroko pojętym gotowaniem.
· Trafia do czytelników spragnionych dobrej lektury o miłości i nie tylko.
22-24 stycznia: autorka odwiedzi Polskę.