Lekki i zdrowy sposób na włoską kuchnię. Gino D’Acampo – specjalista od włoskiej kuchni – przedstawia nietypową książkę kucharską przeznaczoną dla wszystkich, którzy dbają o swoją sylwetkę, ale także o swoje podniebienie. Najnowsza książka mistrza z Włoch zatytułowana „Smaczna i zdrowa kuchnia włoska” ukaże się 14 sierpnia nakładem Wydawnictwa G+J Książki.
Polacy uwielbiają włoskie przysmaki, jednak śródziemnomorska kuchnia uchodzi za tuczącą. W swojej książce Gino D’Acampo udowadnia, że nie ma się czego obawiać. Przedstawiona w niej dieta dolce to połączenie smacznych, niskokalorycznych dań z prostymi ćwiczeniami.
Wśród 100 zawartych w książce przepisów znalazły się dania na romantyczne kolacje, potrawy, które zadziwią gości, zdrowe przekąski i nietuczące desery. Publikacja uzupełniona została o porady wybitnej dietetyczki Juliette Kellow, a także program prostych ćwiczeń zapewniających zgrabną sylwetkę, przygotowany przez trenerkę Nicki Waterman. Polecane przez nią ćwiczenia, na przykład pięciominutowy trening przyspieszający przemianę materii, mogą wprowadzić do swojego napiętego planu dnia nawet najbardziej zajęte osoby – można je bowiem wykonywać w domu, w pracy lub w każdym innym miejscu.
Zaprezentowana w książce „Smaczna i zdrowa kuchnia włoska” dieta dolce to bezstresowa metoda odchudzania, rewolucjonizująca tradycyjny sposób myślenia o zdrowym żywieniu. Dieta jeszcze nigdy nie smakowała lepiej!
O autorze:
Gino D’Acampo – mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej. Jego książki: „Dieta Italiano”, „Włoskie dania makaronowe”, „Smaczna i zdrowa kuchnia włoska” są wysoko oceniane przez wielbicieli dobrego jedzenia, znakomicie się sprzedały. Urodzony na południu Włoch Gino odziedziczył zamiłowanie do gotowania po swoim dziadku. Jest dyplomowanym kucharzem. Pracował w wielu krajach europejskich. Obecnie mieszka w Anglii i regularnie występuje w tamtejszej telewizji
Dane wydawnicze:
Autor: Gino D’Acampo, tytuł: „Smaczna i zdrowa kuchnia włoska”, Wydawnictwo G+J Książki, ISBN 978-83-7778-484-6, cena detaliczna 49,90 zł, format 186 x 232 mm, liczba stron: ok. 192, oprawa miękka, kategoria: kuchnie i diety, data premiery: 14 sierpnia 2013 roku.