Sezonowe słodkości – pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki

„Przepisy podzielone są na pory roku, dzięki czemu będziecie mogli swobodnie wybierać propozycje na każdy sezon. Książka może jest niewielka, ale za to nafaszerowana genialnymi przepisami”.
Jamie Oliver

Jako właścicielka Crumbs & Doilies, jednej z najbardziej kreatywnych londyńskich cukierni, Jemma dzieli się swoimi przepisami zarówno na proste, codzienne słodkie wypieki, jak i efektowne, przypisane porom roku odjazdowe ciasta. Zawierające dokładne instrukcje i praktyczne porady oraz wskazówki Sezonowe słodkości to pięknie pokazany zbiór przepisów, do których będziecie chcieli wracać, takich jak na przykład imponujący falisty tort malinowy, ekstracytrynowy tort bezowy, rozbrajające ciasto czekoladowe, a także babeczki sernikowo-jagodowe, maślano-popcornowe, kremowo-ciasteczkowe, takie o nazwie „Bałagan w Eton” i wiele innych.

 

Jemma Wilson zawodowo zajęła się pieczeniem, pracując dla sławnej piekarni Rose Bakery, jeszcze zanim w 2006 roku otworzyła własny biznes. Od tego czasu Crumbs & Doilies stała się jedną z najbardziej poważanych cukierni i zyskała jako pracowników najlepszych piekarzy ciast i babeczek w Londynie, którzy kładą nacisk na wysoką jakość produktów, odważne mieszanie smaków, piękną dekorację wypieków i wrażliwość na szczegóły, o które to elementy Jemma dba w każdym swoim przepisie.


Komentarze
Polityka Prywatności