Rodzinne przysmaki – przepisy od serca na każdy dzień tygodnia
„Kerryann to wielka osobowość, niezwykle ciepła, opiekuńcza, łagodna – z jej przepisami i praktycznymi wskazówkami zyskujesz masę przepisów, które będą ci służyć latami”. Jamie Oliver
Kerryann
swoim rozsądnym podejściem do tworzenia przyjemnych rodzinnych przysmaków
pokazuje, że z łatwością można przygotować pyszne dania, nie wydając na nie
zbyt wiele. Jej liczne rady i sztuczki pozwolą wam wydobyć pełnię smaku ze
świeżych, prostych i tanich produktów.
W książce przedstawia nowe wersje klasycznych dań z mięsa, ryb i warzyw: domowe
paluszki rybne, miętowe purée z groszku, kalafiorowe curry z ziemniakami i
ciecierzycą, kotleciki jagnięce z sałatką z bakłażana i jogurtem
ogórkowo-miętowym.
Widzowie po raz pierwszy mogli ją zobaczyć jako jedną z praktykantek w Fifteen
Jamiego Olivera na Channel 4. Pochodząca z Hackney we wschodnim Londynie
Kerryann pracowała jako kelnerka, nim stała się uczennicą Jamiego i jej życie
całkowicie się zmieniło.
Doświadczenie, które zdobyła, pracując jednocześnie jako szef kuchni i
pełnoetatowa mama, sprawiło, że Rodzinne przysmaki to wyśmienity przewodnik po
prostych przepisach na przysmaki dla całej rodziny.